Kategorier
Brickpass Cykling Löpning

Brickpass

Brickpass är en träningsform där man kombinerar två triathlongrenar under samma träningspass och är en viktig del av triathlonträning. För att simulera en tävlingssituation genomförs brickpass med så lite uppehåll mellan grenarna som möjligt.

Yes, idag fick vi ihop ett cykel-springpass utan att jag körde sönder hjulet. Vi började med en tur och retur till Gamla Uppsala, vilket gav oss lite drygt 18 km på cykel. Sen dumpade jag make och cykel för att springa en tur och retur till Coop, vilket gav 2,62 km.

Så hur kändes det? Det var en jäkla motvind på cykeln. Jag förstår nu helt och hållet varför man ska se ut som en prinskorv när man cyklar. Mitt vindsegel till jacka gjorde ju inte cyklingen lättare, haha. Annars tycker jag nog det flöt på rätt bra, jag vågar mer och mer komma upp i hastighet. Låg flertalet gånger över 30km/h och som mest 34,4km/h. Och jag tycker nog andningen var värre än benen. Undrade dock lite hur 17 jag skulle palla med att springa efter. Men även det gick förvånansvärt smärtfritt. Första stegen är som att springa på stubbar, men det gav med sig efter en halv kilometer ungefär. Sen liksom bara matade man av meter för meter. På löpturen var det däremot klart tyngre för benen än för andningen

Så coolt att jag nu vet att jag klarar av att cykla 18km och därefter springa 2,5 km.

Jessica med jackan som aldrig mer ska få ut och cykla.