Kategorier
Simning

Våtdräktspremiär

Idag mina vänner har det varit riktigt sommarväder. Jag har varit ledig och verkligen tagit vara på dagen. Började med en löptur och sen har det faktiskt blivit väldigt mycket ljudbok och solstol, sååå skönt.

Innan middagen fick jag feeling att prova min våtdräkt (som jag ärvt av Linus, haha). Jag har ju liksom aldrig badat i en sån. Sagt och gjort, ner till ån ba. Man kände sig ju inte skitbekväm när man svira om till våtdräkt, men va 17, är man en triathlet så är man 😉 Hade god påhejning från äldsta sonen. Han peppade den stackars vilsna morsan riktigt bra.

Om jag tycker det är ett projekt att få på cykelkläder innan en cykeltur så var ju det här fasiken ännu värre. Herregud så tight.

Så hur var badet? Doppa sig gick an, kallt så klart, men man blev faktiskt snabbt ”varm”. Men resten, skitaläskigt. Man har ju ingen aning vilka djur som bor i vattnet, och man såg verkligen ingenting i vattnet. När jag liksom sköt ifrån för att simma iväg fick man typ andnöd, kändes som nån klämde ihop lungorna på en. Detta gällde även när jag bara simmade bröstsim. Jätteskum känsla. Och nu simmade jag alltså inga längder, vi snackar max fem simtag bröst ut och sen några armtag crawl in. Jag var i vattnet kanske lite mer än 5 minuter. Men Henk var impad, han trodde inte jag skulle komma så här ”långt” på mitt första dopp. Gissar att det är vatten- och våtdräktsvanan jag måste jobba upp. Fan, jag vill ta min våtdräkt och åka till Cypern där det liksom känns som att simma i en bassäng. Inte i nån jäkla brun Fyriså-sörja… *pannben, pannben, pannben.

Men ändå, så jäkla häftigt. Lilla jag liksom.