Kategorier
Simning

Dagens simpass

Jag har kört 1 simpass i veckan i 6 veckor nu. Oftast har jag Linus (äldsta sonen) ståendes vid kanten, där han instruerar mamman vad som ska göras och hur det ska göras. Titta ner, högre armbågar, ja ni fattar. Sånt där som om maken hade gjort det, hade man varit sur i en vecka, haha. Men det funkar oerhört bra med Linus, han är sjuhelsikes bra på att peppa och komma med konkreta råd. Jag tror inte ens jag blivit sur en enda gång. Och detta trots att han kör slut på mig. However, ibland är vi effektiva, vilket innebär att vi simtränar samtidigt. Och då får mamman ett simschema att följa. På dagens schema stod följande:

  • 2×25 m crawl armar ,vila 15s
  • 2×25 m crawl ben med fenor, vila 20s
  • 50 m bröstsim
  • 4x25m crawl ,vila 20s
  • 50m bröstsim
  • 4x25m crawl ,vila 20s
  • 50m bröstsim
  • 4×25 benspark med fenor, vila 20s
  • 50m bröstsim
  • 2x25m crawl ”max”

Efter detta körde jag vanligt hederligt Jessica-bröstsim, dvs huvudet över vattnet och inga simbrillor, till dess att klockan visade på 1 h och 10 minuter. Bra pass kan jag tycka. Nu sitter man i soffan och luktar klor. Inte min vision av skitmysigt. Men ändå 😉