Kategorier
Cykling Livet

Cykelsemester

Lite otippat nog drog jag och maken på en cykelsemester. Henk har nog förespråkat grejen länge, men min inställning har varit: tack, men nej tack.
Men man är ju fasiken inte sämre än att man kan ändra sig. Vi åkte iväg. Rutt och planering överlämnade jag med glädje till Henrik.

Fredag 17/7

Vi började med att ta oss till Norrtälje från Storvreta som vi bor i. Riktigt trevlig cykeltur på 81,23 km. Inget maxande av fart utan bara trevligt trampande mil för mil. Dock var ju en mil av sträckan katastrof, knagglig asfalt som gjorde att det kändes som huvudet och handlederna skulle skaka sönder. Men när det blev vanlig asfalt igen, då jäklar bara flög vi fram! Lite glass och lunchpaus på vägen. Riktigt mysigt.

Framme på Pensionat Grangården tog vi oss en bärs, det är sen gammalt.
Mysigaste rummet
Helt otippat hamnade vi på stand up, Janne Westerlund. Tack för många härliga skratt!

Lördag 18/7

Idag var man inte speciellt stöddig. Fy satan vad ont i sittbenen jag hade. Ingen träningsvärk i övrigt, men att sätta sig på sadeln var en pina. Varenda gupp var jag nära att kasta in handduken och ge upp. Jag kan nog ärligt säga att det var inte jättemånga meter på denna sträcka som var mysiga. Och låren, de fick jobba på bra i vissa backar.

Skenet bedrar kan jag lova… 😉
Väl framme glömde jag smärtan jättefort, och cykelsemester kändes jättebra igen 😉
Vad sa vi? 74 km med smärta är ingenting. Plätt lätt.
Middag på vårt hotell 32 rum och kök, hamburgare med camembert och blåbärssylt, så udda att jag var tvungen att testa. Supergott!

Söndag 19/7

Var väldigt orolig inför hemfärden. Min vision var ju om det gjorde ont igår så lär det göra ännu ondare idag. Men icke. Det kändes och var inte skönt, men absolut hanterbart. Hemfärden gick superbra och jag kunde till och med njuta igen.

Summering

Detta är absolut något jag gärna gör om. Det enda som inte var kul var ju smärtan och den borde man ju vänja sig av med, med tiden. En supermysig helg med min fina man! Cykla på dagarna, och strosande i härliga miljöer och härligt väder på eftermiddagen/kvällen.
Jag är ju inte en jättevan cyklist, så jag tycker ju fortfarande viss trafik och vissa vägar kan vara lite småjobbiga. Men jag måste säga att jag är imponerad över hur bra bilister hanterar oss cyklister (vilket iofs borde vara en självklarhet). Det vara bara en bil på alla våra mil som inte höll bra avstånd, kändes på riktigt som han skulle meja ner mig i diket. Hade jag vågat släppa styret hade jag hytt med näven. Det vet ni.
Men vi grejade det bra. Jag hade bra stöd i Henrik, som agerade bland annat backspegel och trafikregelinformatör. Haha. Märkligt hur man liksom måste få varenda trafikskylt verifierad av någon när man blir nervös.
Sen, kan vi prata lite om den här krämen. HUA. Vi proffscyklister smörjer tydligen in vadderingen på cykelbyxan med en jättekladdig och kall gegga som tydligen ska hjälpa mot det onda. Skitavidrigt att dra på sig byxorna kan jag lova, men med tanke på hur ont jag hade vill jag nog inte veta hur det skulle ha känts utan kräm… Var jag vill komma? Jag vill nog bara ha lite medlidande. Ge mig, tack.