Kategorier
Simning

Torsdagssim

Klämde in ett simpass igår. Men vet inte riktigt var tiden tog vägen, men det är väl så att livet helt enkelt kommer emellan ibland. However, jag var ju redo att låta simningen strykas, till fördel för annat. Men icke maken som var med, han tyckte absolut vi skulle ner och plaska lite. Och så här i efterhand är jag ju jätteglad för peppen. För även om det ”bara” blev 20 minuter simning, så var det 20 minuter av crawlövning vilket jag sannerligen behöver.

Körde dessutom 100 m i sträck för första gången! Det går fasiken framåt. Kanske kommer få ihop det här till ett lopp ändå.

Det man får tänka på, är ju att på ett lopp är det oftast tillåtet med våtdräkt. Och eftersom våtdräkten gör att man flyter är det ju klart lättare att simma med en sån på… Har jag hört. Jag har ju personligen aldrig simmat i en våtdräkt, haha. Skön triathlonmorsa.

Reglerna gällande våtdräkt följer Svenska Triathlonförbundets reglemente. I korthet betyder det att om vattentemperaturen, en timme innan start, är mellan 16 (17 om det är olympisk distans) och 22 grader så är det tillåtet, men inte obligatoriskt att använda våtdräkt. Under 16 grader (17 om det är olympisk distans) är det obligatoriskt och över 22 grader är det inte tillåtet, bägge av hälsoskäl. 

Bild från morgonpromenad i Storvreta