Max 4 år

29 februari, 2012 at 20:29

Vår fina Max har gått och blivit 4 år, tjena vad fort tiden går. Och visst är det märkligt att barnen åldras så fort medan man själv står still? Två kalas har vi hunnit med, ett för den äldre skaran och ett för kompisar. Jag försöker att lägga ribban lågt när det kommer till kalasen, allt för att det ska hela ska bli något skoj och inte värsta pärsen. Och jag tycker vi lyckades bra.

Jag styrde kakor, muffins och tårta, thats about it.

Gröna och vita kakor formade till 4:or (4-årskalas ni vet) och svampar med chokladprickar på. När kakdegen var färdigblandad och jag och barnen sitter vid köksbordet och skapar, kläcker Max ur sig:

-Men mamma, varför gör vi gröna kakor? jag tycker bättre om rosa. Nu får vi göra om.

Ja oj, varför gör vi det? Mamman tog ett eget initiativ vilket man ju inte ska göra. Men göra om, nja det orkar man ju inte. Så kul är det inte att blanda deg. Och jag tyckte det var självklart: igelkottstårta och skogsservetter, kakorna kan ju inte annat än göras gröna…

Tårtan var iaf Max med och bestämde över. Jag brukar i största möjliga mån försöka låta barnen bestämma vad de vill ha för tårta, helt klar med inverkan från mamman (men det hör ju inte hit). Lotten föll på igelkottstårta, och nja, idén var klart roligare än resultatet. Men huvudsaken är att maxen var nöjd! På barnkalaset blev det vulkantårta och den tycker jag blev riktigt cool. Se själva!