Kollektivtrafik

24 mars, 2011 at 23:45

Idag blev det buss till stan, och det har ingenting med min mardrömsresa hem igår (mer om den snart).  Det passade helt enkelt bättre in i vårt liv. Jag skulle ner på stan (mer om det i nästa inlägg), och Henrik skulle ha bilen senare… Men iaf buss är smidigt, jag har ju varit lite anti buss men måste säga att jag bytit läger. Buss är bra skit. Det är snäppet miljövänligare och man kan bara sitta och vara när man åker. Klubbat och klart är dessutom att bussarna i sommar bara kommer åka grön våg (ja iaf på luthagsesplanaden). En sensor i bussen gör att trafikljusen slår om när de känner av att bussen närmar sig. Bra ju! Smidigt som fan, visst absolut, det kan gå fortare om man tar cykeln. Men seriöst nånstans måste man dra sin gräns. Buss funkar men cykelpendla det kommer fan aldrig bli min grej. Men sambon är duktig han kämpar på på cykeln trots att rumpen värker, hihi.

Mer om min mardrömsfärd. Ni som känner mig, vet att jag på senare tid fått nån form av hang up på bilkörning. Jag gillar inte att köra. Men men, sunt förnuft säger ju att om jag tar bilen vissa dagar kommer jag hem fortare, därför har jag i några dagar övningskört med Henrik bredvid. Haha. Ja jag kan ju köra, men jag måste bli väck den här hang up’en… Igår skulle jag då ta min lilla rutt hem helt ensammen. Jaha, bensinlampan lyser, exakt hur allvarligt är det? För se tanka är om möjligt ännu värre än att köra bil. Ringer sambon, får klartecken att köra hem. Tycker bilarna blinkar på mig, men kollar indstrumentbrädan och tycker inget verkar konstigt. Det var säkert bara de mötande bilarna som körde i gupp. Haha, I wish. Möter en lastbil som helblinkar med allla 511 lysen. Ringer sambon i panik, vad nu han ska göra. Vi inser tillsammans att jag kör runt med helljuset på. Ursäkta men när flyttade heljuslampmojängen till högerkant? Ska man inte se att helljuset är på? Ja ja, vi lägger på och inte många minuter senare ja då bestämmer sig tre rådjur för att skutta mitt över vägen. Men herregud, jag fick ju krypköra, det vet väl alla? Kommer tre kan det komma en fjärde… Det kanske inte låter mycket för världen det här, men det var en pärs.