Källarbrand Årstagatan/Grönagatan

29 september, 2010 at 14:16

Idag har vi haft action på hemmaplan. Det började med att Henrik kom in i sovrummet, mumlade nåt om att han måste ut och sniffa i trappen, det luktade brand. Han kom tillbaka och meddelade att det nog var bäst att klä på oss och gå ut. Suuuck, var inte så satans överseriös var min första tanke. Men vi hasta ut, kallt som satan. I trappen längst ner möts vi av värsta tjocka röken och stark brandlukt, riktigt läskigt faktiskt. Väl ute står grannarna och stampar. Pö om pö så tittar granne efter granne ut, gamlingarna i nattkläder. Vår trapp var väldigt förskonad. Vissa i de andra trapphusen hade vaknat av brandlarm och rök som låg tjock i sovrummet. Fyyy. Många tankar virvlar i huvudet när sånt här händer.

Efter många om och men får de boende i vår trapp komma in igen. Skönt. Henk skulle ut med hunden och min plan var att ta en dusch. Kan jag det då? frågade jag Henrik, varför skulle du inte kunna det? Ja inte fan vet jag, men det kanske flammar upp igen. Hoppar in i duschen och precis när jag håller på att skölja ut schampoot ringer det på dörren. Jag låtsades inte höra. RRRRRR igen. Fanns ju inget annat än att vira in sig i en handduk och öppna. Jodå, där står två brandmän och tittar storögt, jag vet inte om de tror jag jag missat allt ståhej, haha. De frågar om lukt i lägenheten.
-Det är inte så farligt säger jag, ni kan ju komma in om ni vill.
Dom tittar på varandra och sen på mig, och säger att de kan komma tillbaka. Pinsamt. Sen kommer värsta polisen och frågar frågor.

Så vad hade hänt då? Källarbrand, med pågående utredning. Ryktena säger att vårt förråd ligger i farozonen. Försökte få komma ner och kika, men där var man icke välkommen än. Är det det här som kallas ofrivillig förrådsrensning?