Min seo funkar!

14 maj, 2009 at 21:09

Arbetet fortsätter, väldigt mycket av jobbet med en webbutik syns inte utåt. Man kan ju undra vad det är jag sitter och gör hela kvällarna. Ja, jag kan väl erkänna att jag inte är supereffektiv alla gånger. Men då skulle det kanske kännas som måsten och därmed inte vara lika kul…

I alla fall, väldigt mycket av jobbet med att ha en webbutik är att få folk att hitta till just min sida på webben. När folk söker i olika sökmotorer (typ google, alta vista etc), så vill jag att min butik ska hamna högt upp i träfflistan. Att arbeta med att hamna högt upp kallas att seo-optimera och det är en hel vetenskap i sig. Många företag livnär sig på att sköta seo-optimering åt andra och tar hiskeliga summor för detta.

Nu kan jag inte påstå att jag är expert, långt långt i från. Men jag har mina små knep och de verkar fungera. För några veckor sedan när man sökte på ”inredning” och ”butik” på google, kunde man inte hitta mig på de tio första sidorna (sen tröttnade även jag, även om jag letade i rent ego-syfte) Samma sak hände när man sökte på ”inredning” och ”uppsala”. Men idag när man söker, se då hamnar jag på första sidan på båda sökningarna! Och det är där man vill vara. Ingen normalt funtad människa bläddrar särskillt långt bak när man söker efter något. Man vill hitta det man söker snabbt, man har inte tid att bläddra och bläddra, om man var bläddersugen skulle man helt sonika plocka fram den utdöende telefonkatalogen 😉

Jag skulle lätt vilja lära mig mer om detta, seo-optimering. Tycker det är riktigt intressant och roligt. Och så himla skoj när man ser resultat, allt arbete ger ett synbart resultat. Me like. Väldigt mycket information går att googla sig till, och det är främst så jag gjort. Sen är det bara tid, tid och lite mer tid som krävs. Och det har ju jag gott om 😉