Studiebesök på SLU

30 mars, 2009 at 20:06

Min kära son har ju haft lite små problem med kor. För att råda bot på detta samt få en trevlig utflykt, har vi länge pratat med vår kära vän Robert om att göra ett besök på hans arbete. Sagt och gjort idag var det dags. De stora ko-”problemen” har lagt sig, men gjorde sig lite påminda när vi kom in i ladugården och råmandet började.
Linus studsade upp i min famn och hävdade att kor inte var snälla. Här ser ni hur skräcken lyser i hans ögon. Eller, ja i ena ögat iaf 😉Men han smälte lite och gick med på att kor var både söta och snälla. Men han fortsatte sätta händerna för örona och säga: ”låter illa” när kossorna råmade. Och faktisk vissa av dom hade rejäla röstresurser. Klappa gick han inte heller med på, men han fnissade lite när kossorna nosade och ”pussade” på Henriks hand.Maxen gillade besöket och korna.Och avslutningsvis en söt kossa.

Efteråt var Linus helt lyrisk. Och han tyckte nog det var ett riktigt äventyr. Att dessutom få titta på traktosar när vi kom ut var ju en enorm bonus.
Tack Robert för en schysst rundvandring!
Den enda nackdelen är ju att man efteråt stinker. Ja det är inte riktigt min grej att lukta ko. Men nu efter ett bad så tycker jag nog att jag återfått min normala doft. Till och med håret luktade. Men inte så mycket påstod Henrik, men jag vet ju att han ljög. Han försöker smöra nu, han vet nämligen om att jag fixat en födelsedagspresent till honom. Men jag ska vara tyst, jag ska inte yppa ett ljud. Jag ska hålla den här hemligheten. Jag ska, jag ska, jag ska!