Lucia (sent men ändå tidigt)

15 december, 2008 at 06:39

Som om inte julpyntadet vore nog, nu kör vi julstämning på hög nivå. Idag blir det Luciafirande på dagis! Och för detta ändamål blir man upplurad oanständigt tidigt, men man kan ju inte missa Linus första dagislucia, kan man?

Enda (nja) lilla detaljen som får en att tvivla är ju att han inte ens ska gå tåg. Det är bara avdelningen med äldre barn som gör det, vi ska bara vara där och andas julstämning. Fast det ska helt klart bli roligt ändå, iallafall nu när man ändå är vaken.

Jag kom dock på det här med Lucia lite för sent, och man vill ju ända att han ska vara lite utklädd. Inga problem tycker Henrik, vi tar pepparkaksdräkten från förra året. Och ja det går ju, storleksmässigt åtminstone. Men den är ju inte den allra mest påkostade, nåt tunt sliskigt från Maxi som vi dessutom använt ett par gånger som pyjamas (det är ju synd att köpa något och bara använda en gång) Tanken var ju absolut inte att återanvända den i år… Men nu ska vi alltså skicka stackarn till dagis i pyjamas. Undra om han går med på att ha den tillhörande mössan på sig? Hahaha.