Furuvik i bilder

26 juni, 2008 at 21:17

Mycket riktigt fick vi en alldeles klockren dag (trots Ul’s amatörmässiga annonser, ja jag tycker fortfarande så, lite mer upplysning redan i annonsen tack)

Blir en liten genomgång av dagen med bilder och text. Jag antar att ni alla är hemskt intresserade av att veta vilka djur vi klappade och hur djuren såg ut, vilka karuseller vi åkte och hur de såg ut och kanske framför allt vad vi åt och hur det såg ut (enligt min tidigare forskning är ju lunchfrågan väldigt viktig för en populär blogg, iallafall om man får tro Rosings. Om du fattar nada, se tidigare inlägg)
Dagen började som sagt med tågresan. Här har ni Samantha, Linus och Felicia, laddade som 17.

Sen kom vi fram, och började åka lite karuseller. Här sitter vi alla utom Systeryster i tekoppen. Linus verkade gilla den skarpt.Här har vi tjejerna som åkte larven, ja det blev ett antal varv i den för oss allihopa. Själv har jag blivit så feg när det gäller karuseller, så jag tycker den är alldeles lagom, det behöver inte vara mycket mer.Sen har vi Linus och Henrik i bilarna, Linus stora favorit! I den blev det en hel del varv för honom.

Fanns även en annan variant på bilar, men istället stod det olika fordon på en platta, där hela plattan snurrade (istället för att varje enskilt fordon åkte runt). Den gillade han också. När jag och Felicia skulle åka den med Linus sätter han sig i nån trång liten bil, och han är ju inte så stor så man vill ju gärna åka med. Så jag börjar lyfta upp benet och ska mecka mig i den där miniatyrbilen, varpå karusellvakten säger:

– Det är helt OK om du står bredvid.

Aha, du tänkte så… Pinsamt, så långt hade ju jag inte ens tänkt, haha. Han måste ju undrat var jag rymt från 😉

Här åker vi minifrittfall med Linus. Ja det var nog inte den största favoriten, ögonen såg ut som golfbollar och han såg faktiskt lite rädd ut.

Sen kommer vi till dagens viktigaste, måltiden. Det blidde medhavd pastasallad, så smaskigt så!

Och sen det ni förmodligen alla väntat på efter morgonens kommentar (den första på väldigt länge för övrigt) en bild på syster min. (Smycket kommer från www.jessicajansson.se, där finns olika varianter på namnsmycken.)

Syrran var ju förresten bra hygglo när vi skulle åka vikingaskeppet. Satt en kille och en tjej bakom oss, killen såg lite lätt nervös ut. Varpå syrran kläcker ur sig typ: Ja det är ju lite läskigt när den snurrar runt också bla bla bla. Killen blir mer och mer panikslagen, och det hela slutar med att han sitter och skakar och att jag sitter och viftar till karusellvakten för att få honom att stanna karusellen. Karusellen stannade och den hysteriska killen fick gå av, och vi andra åkte vidare (ja lite rädd hade man ju själv hunnit bli…)

Ja det var inte bara karuseller vi åkte, vi han ju med att se på djur också. Bland annat fick getterna ett besök. Vi har en liten film från vårt besök bland getterna, när linus klappar getterna.

Ja, jag hade lika bra kunnat säga ”slå geten en gång till” Men det hade inte känts riktigt lika rätt…