Söndagsfunderingar.

22 juni, 2008 at 18:14

Söndag, åter igen! Jag kan inte begripa hur ofta det känns som det är söndag. Eller är det bara det att söndagen är så lååång jämfört med alla andra dagar?

Idag har vi varit förbi och fixat med pappas dator, eller ja, det var Henrik som fixa med den. Jag och Linus var ute i lekparken under tiden.
Sen var det dags att åka hem och äta lunch och sova middag.
Sen var vi ut till lekparken på hemmaplan.
Sen var det dags att gå hem och fixa middag.
Sen var klockan 17.00 (typ)

Jag var ungefär redan här redo att lägga barnen och sedan mig själv. Men icke, nån måtta får det ju vara.

Så det blev en sväng ut… igen.
Sen in och bada barnen.
Och nu däremot har jag precis lagt Linus.
Henrik håller på att natta Max.

Hur många svängar ut med barnen kan man hinna med egentligen? Känns som vi inte varit annat än ute och gjort saker, och ändå känns det som denna dag varit hur lång som helst. Tänk om jag dessutom hade haft tråkigt, då hade ju denna söndag varit ännu längre. Undra om det ens är möjligt, hmm.

Sen är det dags för en veckans lista också. Tänkte lista lite saker som jag ser fram emot. Veckans lista blir alltså: 7 saker jag ser fram emot.

1. Furuvik. Ja vi har pratat om att åka dit tillsammans med syrran och hennes döttrar. Jag hoppas verkligen det blir av. Själv har jag inte varit där sen jag var liten, så det skulle vara otroligt kul att se hur det ser ut idag + att jag tror att Linus skulle tycka det var jättekul.

2. Henkans Tv-inspelning. Ja den ska bli av, det vet jag. Närmare bestämt på onsdag, känner mig nästan lika pirrig inför det som man gjorde inför julafton när man var liten. Förstå vilket spännande liv jag har, haha.

3. Södra öhn. Ja där ligger Henriks morfars stuga, dit vi har en tradition att åka med sambons syster. Dit planerar vi att åka i juli någon gång, ska bli skithärligt!

4. 11 Augusti, då öppnar butiken igen. Visst är det skönt med ”sommarlov”, men jag gillar ju butiken så jag ser fram emot att den ska öppna igen. Dessutom har vi börjat spåna på lite happenings inför öppnandet och pangerbjudanden vi ska köra, så det gör ju att man längtar ännu lite mer.

5. Spelkväll. Ja vi brukar ha det lite med jämna mellanrum, vi och några kompisar. Jättetrevligt att träffas och spela sällskapsspel och kanske äta tillsammans. Nu var det evigheter sen, så jag tycker det börjar bli dags att styra upp nåt sånt igen. Ja det får vi ta tag i. Brukar kunna bli en massa skratt och stoj, och sånt kan man ju inte annat än må bra av!

6. Sommarväder (och då menar jag inte regn, utan sol, sol som man blir svettig och alldeles matt av). Ja det borde väl kanske kunna bli lite sommar till va? Var ju en sväng med riktig hetta ett tag. Men nu har jag fan inte klagat på värmen på länge… Det tyder ju på att det inte riktigt står rätt till…

7. Att Linus ska tröttna på Teletubbies och Bananer i pyjamas. Jag vill NU börja titta på riktiga barnfilmer, som typ Astrid Lindgren-filmer. Filmer med lite handlig, eller ja åtminstone filmer där folk pratar ordentligt. Ja, jag börjar lite smått tröttna på teletubbisarnar tabbikjäm (tubbiekräm) och deras jöja (röra). Och ja, jag vet att man kommer tröttna på Saltkråkan, Pippi och Emil också, men det får bli ett senare problem.