8 saker Linus är bra på att säga

25 maj, 2008 at 21:36

Just ja, det ska ju vara en lista också… Suck, var min första tanke måste jag säga. Men sen kom jag på att Linus börjat säga så många saker, så jag gör helt enkelt en lista över ord som Linus är duktig på. Och att skriva om sin duktiga son är ju aldrig tråkigt, så nu känns listan bra igen.

Så här kommer veckans lista, 8 saker Linus är bra på att säga.

1. Pappa. Så fort pappan försvinner utom synhåll, kommer det. Och med en liten ledsen blick och frågande tonfall.

2. Mamma. Sambon påstår iallafall att han säger det när jag förvinner utom synhåll också.

3. Määs. Ja, det betyder Max. Men man kan ju inte klara alla ord lika galant på en gång.

4. Kaka. Ja den har han kunnat länge. Han vet till och med var kakorna finns. Ja, skulle man flytta dem, skulle han nog till och med kunna lukta sig till var de finns.

5. Mormor. Det var premiär igår. Mormor ska komma sa jag, mormor sa Linus. Och såg riktigt glad ut, han förstod nog hur duktig han var.

6. Apa. Eller det är han kanske inte så bra på att säga, men han vet om han ser en på bild att det är en apa. Fast han kallar det snarare för något som låter mer som pappa. Men skillnaden är väl rätt hårfin, pappa/apa.

7. Bada. Ett ord han både kan säga och höra när man minst anar det. Så fort han hör ordet springer han mot badrummet, redo att hoppa ner i vattnet.

8. Nej och ja. Och han är så klok min Linus att han svarar bara med klockrena ja och nej, när han förstår frågan. Om man frågar för svåra saker, får man mer nja’iga svar. Och då vet man och kan omformulera sig så han kanske förstår bättre.

Sen säger han en massa mer saker, det har ploppat fram massor nu bara de senaste dagarna. Han försöker härma det man säger hela tiden, det är så kul att verkligen börja förstå honom.