9 saker som ofta sägs på en visning

4 maj, 2008 at 19:44

Så var det söööndaaag igen. Tänkte så här, eftersom söndagar i regel är rätt trista och det inte brukar hända så mycket, så ska jag på söndagar göra en lista. En lista om vad som helst som faller mig in. Eftersom vi går lite i hustankar så blir veckans lista:

”9 saker som ofta sägs på en visning”

1. Hej. Ja, man måste ju vara artig. Uppfostrad som man är hejjar man ju på alla man möter fast man innerst inne inne ens tycker om dem. Jag menar de försöker ju själa ens blivande bostad…

2. Usch vad det luktar mögel! Ja man måste ju skrämma de andra så de inte törs buda.

3. Var inte det där en kackerlacka? Samma anledning här…

4. Gud jag tyckte jag såg grannen göra helikoptern i fönstret. Samma gamla anledning här, MEN är det mycket äldre damer på visningen hör man inte frasen i samma utsträckning.

5. Potential. Mäklaren säger det hela tiden och även spekulanterna (men bara när ingen annan hör)

6. Söderläge. Hmm, jag förstår dock inte vikten av läget. Finns ju oftast fyra sidor runt huset, så alltså bör man ju rimligtvis ha en vägg som vätter mot varje väderstreck, eller? 😉

7. Ta gärna ett besiktningsprotokoll. Nä, jag tänkte fortsätta vara intresserad av det här huset ett tag till så jag låter nog bli… Finns det något mer deprimerande än att läsa dem, man blir ju skitnervös och nojig. Efter att man läst ett sånt protokoll undrar man ju om man ens törs andas på huset utan att det faller ihop.

8. Skogstomt. Öhhh, du menar en igenvuxen yta som ingen brytt sig om på typ 700 år.

9. Ett lugnt område. Jaha, och menar du då att alla affärer lagt ner? Att bussarna slutat gå? eller att mina barn inte längre kommer få vara barn, utan att hela grannskapet ger mig onda ögat.